Κυριακή, 1 Μαρτίου 2009

Παράδεισος στη Δύση(Eden is West)Παράδεισος στη Δύση(Eden is West)


Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς

Σενάριο: Κώστας Γαβράς, Jean-Claude GrumbergΗθοποιοί: Riccardo Scamarcio, Juliane Koelhler, Ulrich Tukur, Αννυ Λούλου, Ιεροκλής ΜιχαηλίδηςΥπόθεση: Ο Ηλίας είναι ένας μετανάστης που αναζητά μία νέα εστία.Έρχεται από την Ανατολή για να ανακαλύψει τη Δύση. Στη διαδρομή θα περιπλανηθεί σε τόπους άγνωστους, θα γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, θα έρθει αντιμέτωπος με συμπεριφορές και πραγματικότητες που αγνοεί. Θα διασχίσει στεριές και θάλασσες και σε κάθε εμπόδιο θα βρίσκει μία λύση. Γιατί έχει μια μεγάλη επιθυμία: Nα επιβιώσει και να καταφέρει να φτιάξει μια καινούργια ζωή. Η επική περιπλάνηση του Ηλία ολοκληρώνεται με τρόπο "μαγικό" στο Παρίσι.


Κριτική: Τρομερή ταινία!Κάθησα μισή ώρα στην σειρά(Σάββατο βράδυ στο Mall, ξέρετε τι χαμός γίνεται!!), αλλά άξιζε!Το σενάριο καταπληκτικό...Τόσο τρυφερή ταινία...Με έκανε να σκεφτώ, αν ήμουν στην θέση του Ηλία , πως θα αντιδρούσα σ'όλα αυτά που πέρασε!Με έκανε να σκεφτώ, γιατί "εμείς", φερόμαστε τόσο σκληρά στους μετανάστες!


Καταπληκτική σκηνοθεσία, απ'τον Κώστα Γαβρά!Κατά την γνώμη μου, απ'τους καλύτερους σκηνοθέτες που έχει βγάλει ποτέ η Ελλάδα!


Trailer:Παράδεισος στη Δύση